Vekon maakt slimmer

Ontdek onze toegevoegde waarde

Maak kennis met Vekon

Elektrotechnisch ontwerp
& productie

Vekon is opgericht in 1993 en sindsdien uitgegroeid tot een specialist voor het ontwerpen én produceren, naast het eventueel uit voorraad leveren, van elektrotechnische besturingssystemen. Vanuit onze vestiging in Made werken zo’n 30 professionals aan maatoplossingen voor klanten in binnen- en buitenland. Hierbij handelen we altijd vanuit de vraag: Hoe kunnen we van maximale toegevoegde waarde zijn tegen zo laag mogelijke kosten?

Sneller, beter, efficiënter

Samen met medewerkers, klanten en toeleveranciers denken we graag buiten de bestaande kaders. Zowel op het gebied van ontwerp als op het vlak van het logistieke traject. Dit leidt regelmatig tot product- en procesinnovaties die de prestaties in de hele keten bevorderen. Naast scherp geprijsde kwaliteitsproducten en -diensten, kunt u van ons snelheid en flexibiliteit verwachten. We garanderen de beschikbaarheid van mensen, middelen en product.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze missie

We willen onderscheidend zijn door continu te investeren in procesinnovatie en zo gezien worden als autoriteit, en dus voorkeursleverancier op het gebied van modulair ontwerpen en het bouwen van besturingspanelen voor de maakindustrie in Nederland.

Het merk “Vekon” geven we lading door inhoud te geven aan de kernwaarden en de missie uit te dragen en actief te communiceren naar stakeholders. We brengen duurzame relaties tot stand en houden deze in stand met al onze stakeholders. We willen op maatschappelijk verantwoorde wijze ondernemend zijn en bij het uitvoeren van onze kerntaken altijd rekening houden met het milieu en de sociale context.

We geven op verschillende manieren vorm aan sociaal ondernemerschap:

 • Als inclusieve werkgever.
 • Door het stimuleren van ontwikkeling van medewerkers
 • Door innovatie en duurzame businessmodellen
 • Door het beperken van onze ecologische voetafdruk
 • Door het steunen van of meewerken aan lokale organisaties
 • Door een actieve rol te spelen in de gemeenschap

Vekon wil ondernemen met impact!

Onze visie

De Nederlandse en Europese maakindustrie speelt een belangrijke rol in het verstevigen van de economische groei en brede welvaart. De samenwerking met- en de afhankelijkheid van politiek instabiele landen én de urgentie om onze planeet te beschermen dwingen ons na te denken over de verschillende waardeketens binnen de maakindustrie. Ketens dienen robuust maar flexibel te zijn om alle betrokken partijen te doen slagen.

Door ons te richten op waardecreatie en intensieve samenwerking met ketenpartners creëren we duurzame groei. We verhogen de productiviteit per werknemer én nemen verantwoording voor onze omgang met de planeet. Het groeiende tekort aan grondstoffen en de noodzaak om onze ecologische voetafdruk te reduceren, dwingt ons te investeren in verduurzaming van processen. De transitie naar een duurzamere, circulaire economie biedt nieuwe kansen, en de mogelijkheid om een andere positie in te nemen in de waardeketen.

Met deze visie vergroten we de maatschappelijke waarde van het MKI en zijn we een nog interessanter werkgever voor jongere, betrokken generaties.

Kernwaarden

 • Vakmanschap
 • Betrouwbaar
 • Innovatief
 • Betrokken
 • Passie

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bekijk hier onze bedrijfsvideo

Vekon staat voor:

Expertise rondom slim ontwikkelen en produceren
Flexibiliteit door modulair ontwerpen en bouwen
Innovatieve oplossingen door continu investeren

Neem contact op voor meer informatie

Partner in hardware engineering

Meedenken bij het ontwerp van de besturingssystemen van de klant, het doorvoeren van correcties of aanpassingen in het elektrisch schema, het leveren van as-built tekeningen e.d. zijn zaken die steeds meer van de organisatie als elektrotechnisch partner en toeleverancier gevraagd worden.

Partner in productie

Productie

Vekon is gespecialiseerd in het ontwikkelen, samenstellen en – desgewenst uit voorraad – leveren van elektrotechnische besturingskasten en –systemen. We werken direct voor apparaten- en machinebouwers, maar assembleren ook besturingskasten en -panelen voor klanten in de installatie, transport, offshore en maritieme sector. Dit doen we zowel seriematig als op projectbasis.

 • Expertise rondom proces- en ketenoptimalisatie
 • Kwaliteit, flexibiliteit en snelheid
 • Ontzorgt op Vekontioneel niveau
 • Voegt waarde toe aan uw productieproces

Maatwerk in advies en ontwerp

Hardware Engineering

Als elektrotechnisch ontwerp- en adviesbureau is Vekon actief op het gebied van Industriële Automatisering. Naast maatwerk in het (her)ontwerpen van besturingssystemen, leveren we, waar nodig, ook professionele en flexibel in te zetten engineering. Zo bent u van A tot Z verzekerd van de benodigde kennis en capaciteit.

 • Ruime ervaring met complexe technische vragen
 • Kennis van geavanceerde productieprocessen
 • Flexibele beschikbaarheid technische experts
Neem direct contact op

Directie

Judith Vermeulen

Algemeen directeur Meer informatie

Onze partners