Industrie

Besturingspanelen Machinebouw

Sinds 1993 werkt Vekon samen met een Nederlandse machinebouwer actief als toeleverancier voor organisaties in de semiconductor-industrie.

Deze semiconductor industrie kenmerkt zich door extreme gevoeligheid voor schommelingen in de conjunctuur. Ingegeven door een gebrek aan goed geschoolde medewerkers in tijden van piekbelasting, naast te hoge vaste lasten in periodes dat er wat minder te doen is, heeft de klant gekozen voor een uitbestedingsstrategie voor hun elektrotechnische werkzaamheden. Door de assemblage van kabels met connectoren en het samenstellen en testen van de besturingspanelen door Vekon te laten verzorgen heeft de klant een goede manier gevonden om de conjunctuurschommelingen adequaat te ondervangen.

Vekon heeft genoeg geschoolde medewerkers in huis om mee op te schakelen bij toename van de vraag. Daarnaast heeft bij Vekon de elektrotechnische productie met de daaraan gerelateerde toeleveranciers de continue aandacht. Door deze ontwikkeling werden een deel van de vaste lasten van de klant variabel (ook enkele medewerkers gingen mee over) met daarbij diverse financiƫle voordelen. De kwaliteit van het werk nam toe.

 

De productie en panelenbouw van onze kasten vindt volledig op eigen werkvloer plaats
Elektrische schakelkast
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Andere projecten in
Industrie sector

Besturingspanelen Machinebouw

Meer lezen

Besturingspanelen Machinebouw

Meer lezen

Besturingssystemen Toegangstechniek

Meer lezen

Onze partners