Optimaliseren van de
productieprocessen

Industriële Automatisering

Automatisering is een term om aan te geven dat menselijk werk wordt vervangen door een machine of computersysteem. Automatisering of robotisering zorgt er voor dat mensen minder werk hoeven te verrichten voor hetzelfde resultaat of dat inzet van dezelfde mensen meer oplevert. Daarmee kan onze klant zich van haar concurrenten onderscheiden en betere bedrijfsresultaten boeken.

Automatiseren van processen

Als automatisering in de procesindustrie of in de techniek gebeurt spreken we van industriële automatisering. Het betreft dan het automatiseren van processen met behulp van machines en computersystemen om zo de productie van dat bedrijf te verbeteren. Door industriële automatisering realiseert men  verbeteringen van kwaliteit en kwantiteit.

Ondersteuning

De meest bekende systemen om een (deel)proces  binnen een organisatie te optimaliseren zijn PLC, Scada, HMI, MC en MES. De software neemt daarbij de werknemer niet over, maar ondersteunt de technische professional in zijn of haar werk.

Integrale automatiseringsoplossingen

Ook ontstaat door middel van industriële automatisering  een kunstmatige intelligentie waarbij machines met behulp van sensoren, voelers, camera’s en bijvoorbeeld meetinstrumenten hun positie bepalen en bewerkingen kunnen uitvoeren. Omdat daarbij verschillende systemen van verschillende fabrikanten op meerdere niveaus met elkaar samenwerken spreken we van integrale automatiseringsoplossingen.

Optimaliseren van productieprocessen

Met onze kennis van industriële automatisering levert Opera een bijdrage aan die integrale oplossingen en daarmee het optimaliseren van de productieprocessen. Met onze kennis van de (technische en organisatorische) ontwikkelingen in de markt en ons streven naar volledige aansluiting bij en begrip voor de uitdagingen van de klant, zorgt Opera voor efficiënte en passende oplossingen. Deze verdienen zich snel terug.

Geen vraag is te complex

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Of vul het contactformulier in
Pro Panel 3D tekening 1

Bekijk de Vekon trailer

Wij zijn trots op wat we doen. We geven u daarom graag een kijkje achter de schermen. Klik hieronder om onze video te bekijken.

Of liever een vrijblijvende kennismaking?

Wij komen graag bij u langs op locatie of nodigen u bij ons uit. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met u op voor het maken van een afspraak.

  Trailer

  Wij bieden

  • Het leveren van flexibele, professionele capaciteit voor technische projecten
  • Het (her)ontwerp van producten, inclusief selectie van componenten
  • Het samenstellen en tijdig leveren van besturingskasten en –panelen
  • Kostenbesparend voorraadbeheer en logistieke optimalisatie

  Diensten

  Vekon (staat voor):

  EXPERTISE RONDOM SLIM ONTWIKKELEN EN PRODUCEREN FLEXIBILITEIT DOOR MODULAIR ONTWERPEN EN BOUWEN INNOVATIEVE OPLOSSINGEN DOOR CONTINU INVESTEREN

  Slimmer samenwerken

  Vekon werkt voor:

  Wemo
  Boonedam-logo
  qipc-logo
  alphatronmarine-logo
  Stanley
  Neem direct contact op

  Onze partners