Het beste van twee werelden

Engineering & Manufacturing

(Re)engineering

Vekon (her)ontwerpt elektrotechnische besturingskasten volgens de Design-for-Flow methode. Hiermee realiseren we een constante productiestroom wat resulteert in een snelle, flexibele beschikbaarheid van uw gewenste eindproduct.

Daarnaast passen we Value Engineering toe. Door bijvoorbeeld andere componenten te kiezen of het maken van een efficiencyslag in de opbouw van het systeem verminderen we de arbeids- en materiaalkosten.

Design-for-Flow

Om verspilling in de vorm van wachten, voorraden, afkeur, e.d. te voorkomen, focussen we bij het ontwerp van uw besturingssysteem op Design-for-Flow en willen we One-Piece-Flow (stuksproductie) mogelijk maken. Omdat het te maken systeem continu in beweging is volgen deelbewerkingen elkaar naadloos op.

Hierdoor verkorten we doorlooptijden en reduceren de voorraden. Daarbij brengt het One-Piece-Flow concept snel verbeterpunten aan het licht en vermindert het de kans op ‘batch’ fouten en afkeuren.

Value Engineering

Vekon werkt aan de hand van Value Engineering, een systematische benadering om op de meest kostenefficiënte wijze een besturingssysteem te realiseren. Daarbij richten we ons op het elimineren van overbodige arbeids- en materiaalkosten.

Maar we richten ons ook op het modulair ontwerp om meer efficiency in productie te realiseren. Een modulaire productstructuur en modulair productieproces maken het mogelijk om op een flexibele en snelle manier kwalitatieve en klantspecifieke eindproducten te maken.

Onze partners